Vlaamse Week tegen Pesten 2017

Van 17 februari tot 24 februari 2017 kiest heel Vlaanderen opnieuw Kleur tegen Pesten. Jij ook?

De Vlaamse Week tegen Pesten wordt jaarlijks georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie.

Kinderen, leerkrachten, scholen en jeugdbewegingen roepen samen pesten een halt toe met activiteiten en acties. In de week gaat extra aandacht naar allerlei waardevolle initiatieven om pesten en cyberpesten te helpen bestrijden en voorkomen.

Het startschot voor de Vlaamse week tegen pesten wordt gegeven met de uitreiking van de Pesten dat kan niet!-prijs. En dit op vrijdag 17 februari 2017 in de winnende school van de Pesten-dat-kan-niet!-prijs '17.

Affiches, polsbandjes, ballonnen, folders, ... kan je op deze site bestellen.

Actie tegen pesten

Hoe voorkom je pesten? En hoe pak je pesten aan in je klas? Ontdek 8 tips om meteen in je klas uit te proberen. Ze komen van ervaringsdeskundigen: de 8 winnaars van de Pesten-dat-kan-niet!-Prijs 2015.

Lees meer

Wat kan je als volwassene dagelijks DOEN om pesten geen kans te geven?

Hoe geef je als leerkracht, ouder(s), directie, jeugdleider, sportverantwoordelijke, etc. pesten geen kans? We geven je hier graag enkele tips. En hopen jouw op deze manier te kunnen inspireren om pesten geen kans te geven in jouw klas, school, gezin, jeugdbeweging of sportclub.

Lees meer

Move tegen Pesten 2016

De Move tegen pesten is terug! Na twee succesvolle edities zetten we 2016 terug al movend in. Twee jaar geleden deden meer dan 306.000 kinderen mee! De kans is dus groot dat jij toen ook meedeed. Zet daarom donderdag 4 februari om 13.30u zeker in je agenda want die dag wil Ketnet samen met zoveel mogelijk Ketnetters moven en brullen tegen pesten. Je kan alles volgen in een live show op Ketnet, zo...

Lees meer