Week tegen pesten in BuSO 't Vurstjen

Datum:
04-02-2018

Organisator:
BuSO 't Vurstjen

Gemeente: 9940 Evergem

Extra informatie:

Er staat iets te gebeuren in onze school 't Vurstjen te Evergem..., plots hangen er nummers op de speelplaats, verschijnen er leuke uitspraken, meningen en spreuken op de TV. De Vlaamse week tegen pesten komt er aan! Onze school doet mee. We hebben het allemaal al eens gezien, gemerkt, berispt. Ook op onze school wordt er gepest en dat is niet oké. Vanuit de werkgroep kom op tegen pesten hebben we een redelijk gevuld programma voorzien om met onze leerlingen aan de slag te gaan tijdens de Vlaamse week tegen pesten van 2 februari tot 9 februari.We willen als school pesten tegengaan door onze leerlingen hun kennis over pesten en elkaar te verruimen, want onbekend is vaak onbemind. Via toneel, workshops, cultuurmarkt en verschillende teambuilding activiteiten proberen we meer verdraagzaamheid en verbondenheid te creëren binnen onze school, zowel tussen leerlingen als tussen leerlingen en leerkrachten.

Maandag 5 februari (08u50-15u50) Workshop dag
Met de workshop dag willen we leerlingen laten kennis maken met elkaars opleidingen en met elkaar via workshops in gemengde groepen gevormd met leerlingen van verschillende afdelingen en opleidingsvormen. Zo kunnen leerlingen onder andere volgende workshops volgen die dag: metsen, koken, klei, hout, schilderen, solderen, winkelhulp, …
Dinsdagnamiddag 6 februari (13u20-15u50) internationale smaakronde (cultuurmarkt)
Tijdens de internationale smaakronde staat elkaars cultuur beter leren kennen voorop. Leerlingen, leerkrachten maar ook ouders van verschillende culturen binnen onze school komen deze namiddag koken en helpen om ons (letterlijk en figuurlijk) te laten proeven van hun cultuur.
Woensdag 7 februari (9u20-10u) Toneel Uitgezonderd: Cyberpesten
Woensdag komt de toneelgroep “uitgezonderd” een stuk over cyberpesten brengen.
Vrijdag 9 februari (08u50-15u50) tembuilding activiteiten
Vrijdag slaan we allemaal de handen in elkaar want dan gaan we bouwen aan de groep. Een volledige dag teambuilding, in gemengde groep met vaste begeleiding gaan leerlingen en leerkrachten van de ene naar de andere teambuilding activiteit. Het zijn allemaal activiteiten om de groepsgeest te verbeteren en deze week tegen pesten met zijn allen in schoonheid af te sluiten.

les médecins de soins de mt pleasant http://belgiquepharmacie.be/ la santé compte d'épargne règles 2012