Gratis actiefiches: meer doen met 4 stippen tijdens de Week tegen Pesten 2019?

STIP IT roept iedereen op om 4 stippen op de hand te zetten in de strijd tegen pesten. Het is een soort van antipestvirus. Hoe meer mensen ze op hun handen hebben, hoe sneller het virus zich verspreidt. De 4 stippen staan voor:

  • Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen.
  • Ik praat erover als pesten mij verdrietig of bang maakt.
  • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Om pesten in de toekomst te voorkomen of er goed op te reageren, is er echter meer nodig. Het goede nieuws is: als kind, jongere, leerkracht, leider, trainer, ouder of ... kan je helpen bouwen aan een pestvrije omgeving. Nog meer goed nieuws: op deze pagina vind je een aantal actiefiches om een eerste keer samen in gesprek te gaan over pesten. De actiefiches kan je hieronder gratis downloaden.

Elke actiefiche is ontwikkeld voor een bepaalde doelgroep en bevat één of meerdere spelen of gespreksvormen. Je kan de meeste actiefiches makkelijk aanpassen aan een andere doelgroep. Dus bekijk ze gerust allemaal eens. Wil je liever aan de slag met getuigenissen over pesten? Kijk dan eens bij de extra WAT WAT-actiefiche.

DOWNLOADS:

 

EXTRA:
Doe meer tegen pesten:
aan de slag met de videoportretten van WAT WAT

Onze partner WAT WAT maakte onder de titel 'WAT WAT tegen pesten' 4 videoportretten van jongeren die zelf met pesten te maken kregen. Ze helpen je te voelen hoe kwetsend pesten is, maar helpen ook nadenken over wat nodig is om je terug beter te kunnen voelen en hoe je hulp kan zoeken.

Bekijk hier de video's en de speciale WAT WAT-actiefiche

 

 

les médecins de soins de mt pleasant http://belgiquepharmacie.be/ la santé compte d'épargne règles 2012